Praktikus és olcsó, raklap bútorok otthonra

Praktikus és olcsó, raklap bútorok otthonra

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a raklapból készült bútorok. Elsősorban azért, mert az egyik legköltséghatékonyabb módja a bútorkészítésnek, és emellett rövid idő alatt meglepő designt tudunk otthonunkba vinni az akár saját kezűleg is összerakható kialakításokkal. Valószínűleg elmosolyodnánk az első két mondaton, ha nem tekintenénk bele egy kicsit részletesebben a raklapok sajátosságaiba.

Vásárolhatunk használt és új raklapot, illetve kifejezetten hasznos lehet az építkezés, vagy nagyobb méretű háztartási gépek szállítása nyomán visszamaradt raklapokat megtartani. Akár vásároljuk, akár megtartjuk a raklapokat, többféle méretűvel és teherbírásúval fogunk találkozni. A raklapok mérete általában 120 x 80 cm, 120 x 100 cm, illetve 80 x 60 cm, jellemzően 5 vagy 7 lécesek. Teherbírásuk igen magas, 600 kg-tól egészen 1000 kg-ig terjedhet. Anyaguk jellemzően hőkezelt fenyő- és nyárfa. Ezekből a fafajtákból a kezelés okán nagy teherbírású, stabil és időtálló bútor készíthető. Ahogyan megszületett elképzelésünk, hogy milyen összeállításokat szeretnénk otthonunkba – legyen az polcrendszer, kanapé, ágy vagy ülőke, stb. – érdemes pontosan megtervezni lehetőségeink szerint, majd asztalos szakértelmét kérni a kivitelezésben.

Bonyolultabb összeállítások esetén, mint például egy karosszék vagy étkezőasztal - természetesen több tervezés és türelem szükséges. A tervezés során fontos, hogy magunknak is adjunk időt, hiszen fontos mérlegelni, hogy pontosan mekkora méretben és hová kerülnének a tervezett bútorok. Igaz ez az egyik legköltséghatékonyabb módja otthonunk bebútorozására, de ha a hiba már nem orvosolható, az emelheti a költségeink is. Az újonnan vásárolt raklapokat is érdemes megtisztítani, de a használtakat mindenféleképpen fontos lecsiszolni a szálkamentesség érdekében, majd lenolajos kezelést is igényelnek. Száradás után hagyhatjuk natúr formájában, vagy egyedi pácolást és lakkozást is kaphat. Ha elkészült a nyers faanyag, onnantól már csak a bútorkészítéshez szükséges szerszámokat kell összeszedni, és akár fél-egy nap alatt elkészülhet egy polc, kisasztal vagy ülőke.

  Praktikus és olcsó, raklap bútorok otthonra

Kérjen ajánlatot most!

Minta: +36-70-123-4567

Az árajánlatkéréskor megadott személyes adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően kezeljük és az árajánlatkérések megválaszolásához használjuk az Ön színvonalas kiszolgálása érdekében. Amennyiben nem szeretne lemaradni legfrissebb híreinkről, a bútorvilág és a lakbrendezés aktuális trendjeiről engedélyezze, hogy hírlevelet küldjünk Önnek évente néhány alkalommal.

Ha tájékoztatást szeretne kapni olyan marketing akciókról, eseményekről amely Önnek információt, kedvezményt, előnyt biztosít járuljon hozzá, hogy adatait marketingcélú tevékenység céljából megőrizzük.

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.