Hogyan válasszunk szőnyeget?

Hogyan válasszunk szőnyeget?

Minden otthon berendezésében eljön az a pont, amikor a szőnyegek kiválasztására esik a fő hangsúly. Kiválasztásukban elsősorban az a legfontosabb, hogy megfeleljen funkciójának; az anyag amiből készült, illetve a stílus, amelyben kivitelezték. Ezek összhangja adja a megfelelő komfortérzetet a mindennapi használatuk során. A szőnyegek vásárlását akkorra érdemes ütemezni, amikor otthonunkban a legtöbb vagy legfőbb bútordarabok elfoglalták a helyüket. Méretükhöz és színvilágukhoz tudjuk igazítani szőnyegünk méretét és színét is, mely a vásárlás során nagyban megkönnyítheti döntésünket.

A nagyobb terekbe, mint például a nappalinkba – érdemes az ülőgarnitúránk első lábai alá helyezni a szőnyegünk. Ez az elhelyezés a berendezett csoportét, mindazonáltal az egész helyiség összhangját is növeli. Gyakori és kedvelt lakberendezési forma, hogy egy nagy tér foglalja magában a nappali, dolgozószoba, olvasósarok, akár még az ebédlő funkcióját is. Ebben az esetben több szőnyeg elhelyezése is indokolt lehet, melyek esetében megengedhető, hogy adott bútorcsoportok stílusához és színéhez illő darabokat válasszunk. Érdemes szem előtt tartani, hogy a szőnyeg mellett érdemes legalább 20-45 cm szabad padlófelületet hagyni annak érdekében, hogy a közlekedés, illetve a tisztításuk folyamata egyszerűbb és gyorsabb legyen.

Hálószobai darabunkat mindig ágyunkhoz válasszuk. Legelőnyösebb az, ha a szőnyeg körülbelül 45 cm-rel nagyobb az ágyunknál, így a vásárlásnál leginkább figyelembe vett szempontok, mint a stílus és kivitelezése nem veszti el jelentőségét. Érdemes magasabb szálú, puha kivitelezésű darabot választanunk, mely nagyban megnöveli komfortérzetünk.

Étkezőink esetében a teljes garnitúra a fő szempont. Körülbelül 60 cm-rel legyen nagyobb a szőnyeg az asztal méretétől, így a székek lábai is elférnek rajta.

A bejárat, illetve közlekedők padlófelületét ajánlott egyszerű, strapabíró, rövid szálú szőnyeget lefektetnünk, így téve biztonságosabbá és egyben stílusossá e részeket.

Gyerekszobákba a vidám, színes mintákkal kivitelezett szőnyegeket ajánljuk, érdemes szintén rövid szálú, tömött designt választani, így a gyermek apró játékai nem vesznek el benne; szennyeződések esetén pedig a tisztíthatóságuk is lényegesen könnyebb.

Kérjen ajánlatot most!

Minta: +36-70-123-4567

Az árajánlatkéréskor megadott személyes adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően kezeljük és az árajánlatkérések megválaszolásához használjuk az Ön színvonalas kiszolgálása érdekében. Amennyiben nem szeretne lemaradni legfrissebb híreinkről, a bútorvilág és a lakbrendezés aktuális trendjeiről engedélyezze, hogy hírlevelet küldjünk Önnek évente néhány alkalommal.

Ha tájékoztatást szeretne kapni olyan marketing akciókról, eseményekről amely Önnek információt, kedvezményt, előnyt biztosít járuljon hozzá, hogy adatait marketingcélú tevékenység céljából megőrizzük.

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.