A függönyök világa

A FÜGGÖNYÖK VILÁGA

Az otthonainkat díszítő dekortextilek már az ókortól fogva fontos szerepet töltöttek be Földünk kultúráiban, elég csak a kínai vagy japán textilművészetet megemlítenünk.

A modern lakberendezés sztenderdjei napjainkban már erősen formálják a kivitelezések és minták stílusát, és ötvözve a legújabb gyártási módokkal és designer ötletekkel - hihetetlen széles palettából választhatunk. Miután otthonunk kialakítása teljesen befejeződött, a fényviszonyokat kitapasztaltuk, a garnitúrák, nagyobb bútordarabok, berendezési tárgyak és szőnyegek megfelelő helyükre kerültek – a nyílászárókra helyezhetjük a fókuszpontunk. A különböző textilek, függönyök egyfajta öltözetként barátságossá teszik otthonunkat, és saját életterünk jellemző stílusjegyeivé válhatnak. Ahogyan a többi berendezési tárgynál, a kiválasztott textilekben is meg kell teremtenünk az összhangot, hogy az otthonosság teljes komfortját adhassa a legkisebb sarok is.

A kiválasztás során fontos figyelembe vennünk a természetes és a mesterségesen kialakított fényviszonyokat, a padlóburkolat, falak és meghatározó bútorelemek színét. Akár tapétával együtt is kialakítható olyan összhang, mely csak adott helyiségeit egészíti ki az otthonunknak. A szín mellett fontos figyelembe venni a textíliák természetes szépségét, szövési technikáját és az ebből fakadó tulajdonságait is. Különféle szövésmintájú, hímzett, nyomott mintás, fényáteresztő és sötétítő típusokat különböztethetünk meg, de a sor itt még nem ér véget. A fényáteresztők kiegészítői a sötétítők, melyek nem olyan gyakran egyazon textilcsoportban is megtalálhatók, megkönnyítve döntésünk abban, hogy a megfelelő párosítást válasszuk.

Kisebb helyiségekbe ajánlott apróbb mintás, világos, finom szövésű függönyt tenni, míg a nagyobb szobákban, mint a nappali vagy egy terasz üvegfelületéhez inkább nagyobb motívumokkal operáljunk. Felfüggesztésüknél a fő szempont az, hogy mit szeretnénk kifejezni. Takarhatjuk akár a teljes falfelületet, mely egységes, nagyvonalú hatást ad, de akár az ablakok egyenként is függönyözhetők. Különböző megoldások vannak az ablakok és felületek függönyözésére, mely lehet vitrázs stílusú (ablakszárnyra szabott függöny) de a másik kedvelt forma a rolószerű megoldás. A hagyományos függönyözés helyett vagy kiegészítéseként felhelyezhetők anyagból készült redőnyök, szalagfüggönyök is. Legutolsó pontként a karnisok kivitelezése említendő, fontos, hogy anyagban, színben és formára illeszkedjen az enteriőrbe.

Ha még nincs karnisunk, annak szükséges hosszát az ablak szélességétől jobbra-balra számított kb. 15-20 cm-es távolság adja meg. Ha megvan a karnis mérete, határozzuk meg a karnistól számítva a leendő függöny magasságát. A szükséges anyagmennyiséget a szaküzletekben segítenek kiszámolni, de minden esetre érdemes anyagmintával készülni, főleg a mintaismétlődéses anyagok esetében.

Kérjen ajánlatot most!

Minta: +36-70-123-4567

Az árajánlatkéréskor megadott személyes adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően kezeljük és az árajánlatkérések megválaszolásához használjuk az Ön színvonalas kiszolgálása érdekében. Amennyiben nem szeretne lemaradni legfrissebb híreinkről, a bútorvilág és a lakbrendezés aktuális trendjeiről engedélyezze, hogy hírlevelet küldjünk Önnek évente néhány alkalommal.

Ha tájékoztatást szeretne kapni olyan marketing akciókról, eseményekről amely Önnek információt, kedvezményt, előnyt biztosít járuljon hozzá, hogy adatait marketingcélú tevékenység céljából megőrizzük.

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.